Atelier Robotiq

Wij hebben het genoegen te mogen samenwerken met dit Rotterdamse bedrijf. Bij ons in de showroom zijn de Twilight en Ufo lamp tentoongesteld. Dit jonge bedrijf maakt prachtige lampen en is al over de hele wereld te vinden in verschillende gebouwen maar ook bij de mensen thuis. Lees hieronder een stukje over de Twilight lamp en zie wat prachtige voorbeelden van de lampen

De Twilight-lampen

De overgang van dag naar nacht en hun moment van samenleven wordt vastgelegd door de twee vormen die in elkaar overvloeien. Terwijl je je afvraagt hoe de ene vorm in de andere kon zijn gekomen, lijken ze ook van nature perfect in balans naast elkaar te bestaan. De vezelkleuren die in transparante lagen verschijnen, geven subtiele hints van paarse, blauwe en oranje tinten, die de dramatische schemerhemel weerspiegelen.

Spelen met verschillende composities van lijnen, het mengen van kleuren om nog mooiere luchten te matchen, en ten slotte experimenteren met verschillende formaten en vormen die in elkaar overvloeien, de mogelijkheden lijken eindeloos. De eerste Twilight-series zijn nog maar het begin van een lang spel van variaties dat gaat komen.

De Twilight-lampen zijn ontworpen met dezelfde Aerospace lichtgewicht technische principes als de eerdere UFO-vezelpatroonlampen van Atelier Robotiq. De Twilight-lampen bestaan uit een minimum aan lijnen die precies genoeg zijn om de vorm weer te geven en vast te houden. Het zoeken naar de grenzen van dit nieuwe kevlar-materiaal resulteerde in een structuur die onvoorstelbaar licht en sterk is. De grootste luchtbel met een hoogte van 64cm en een diameter van 72cm weegt slechts 80 gram.

Vers van de pers

Showroom

Een ruim assortiment aan meubelen, verlichting, textiel en woonaccessoires belooft samen met een gepassioneerd team van ontwerpers en adviseurs, een onvergetelijke interieurbeleving.