Gloednije meubels út it uterste noarden

Samen met onze nieuwe meubelen van Label zijn ook de nieuwe meubelen van Pilat & Pilat bij ons binnen in de showroom! Wat zijn het toch pracht exemplaren. Voor wie Pilat & Pilat nog niet kent, hier een klein stukje over het bedrijf.

De wortels van Pilat&Pilat liggen in het Friese Twijzel. Daar, op de boerderij, begon Gjalt Pilat ruim vijfenveertig jaar geleden met het verkopen en opknappen van antiek. De houtwerkplaats vormde ook de basis voor eigen ontwerpen. Sinds de jaren negentig is de Famylje-collectie een feit: duurzame, houten meubels. Sterk in eenvoud en ambachtelijk gemaakt. In 2003 verplaatste Pilat&Pilat de productie naar een eigen fabriek in Bosnië. Het hout is er ruim voorhanden, net als goede ambachtsmensen. De fabriek Nord Ent-Lockwood floreert en groeit. Net als het familiebedrijf Pilat&Pilat, met verkooppunten in binnen- en buitenland.

Samen met de ‘famylje’ (fries voor ‘familie’) in Bosnië doen zij waar ze goed in zijn en waar hun hart naar uitgaat: hout verwerken tot duurzame meubels. De ontwerpen zijn ingetogen en warm. Het heldere handschrift van Pilat&Pilat is even herkenbaar als tijdloos. Eerlijk vakmanschap vormt de basis van de massief houten meubels, dichtbij de natuur gemaakt. Ze gaan duurzaam om met de pure materialen: eiken, walnotenhout en licht iepen. De afwerking is natuurlijk, met olie en zeep. De kracht van Pilat&Pilat schuilt in eenvoud: krachtige lijnen, evenwichtige ontwerpen en zichtbare houtverbindingen.

De tafels, kasten en banken zijn met liefde en oog voor design gemaakt. Ze vormen de basis van sfeervolle interieurs: een plek om thuis te komen en samen te genieten, aandacht te hebben voor elkaar. Het is hun wens dat de meubelen een uitnodigende eenvoud bieden die rust en warmte brengt, terwijl ze met gemak in uw eigen stijl opgaan. De meubels van Pilat&Pilat zijn ingetogen, stoer én eigenzinnig: ze maken het verschil. En ze gaan langer dan een leven mee. Sterker nog, het zijn erfstukken van de toekomst. Pilat&Pilat verbindt graag meubels, én mensen.

Djurre met rechthoekig tafelblad
Dit tafelblad geeft Djurre een eigen gezicht. Het drie cm dikke tafelblad is opgebouwd uit vijf lagen. De bovenste laag lijkt los te komen van het blad door de profilering van de randen. Met de houtnerf in de dwarsrichting van het tafelblad is de Djurre met rechthoekig tafelblad een tikje eigenwijs. Deze veelpotige tafel biedt iedereen een eigen plek. Met zijn slanke voorkomen is Djurre binnen de collectie een charmante verschijning.

Het uitgangspunt van de Berend serie is eenvoudig; de mogelijkheden zijn uitgebreid. Op een basis met stalen frame, de ondertafel, wordt een kastelement geplaatst. De maatvoering van beide elementen en de positie van het kastelement op de ondertafel bepalen hoe Berend eruit komt te zien. Daarnaast is de keuze in houtsoort, afwerking en kleurgebruik medebepalend voor het unieke karakter van een Berend.

Vers van de pers

Showroom

Een ruim assortiment aan meubelen, verlichting, textiel en woonaccessoires belooft samen met een gepassioneerd team van ontwerpers en adviseurs, een onvergetelijke interieurbeleving.