Italiaanse charme

Al enige jaren werken wij samen met het mooie verfijnde designmerk Capo d’ Opera uit Italië. In de afgelopen jaren zijn er beetje bij beetje mooie voorbeelden in onze winkel verschenen waarvan menig bezoeker een Wauw of O wat prachtig laat vallen in de showroom.

Capo d’ Opera wordt in 1992 opgericht door Silvano en Livio nadat zij vele projecten voor grote interieur merken hebben uitgevoerd. Met een map vol ideën willen zij hun visie en onderzoek inzetten om iets unieks te produceren. Aan de voet van de Veneto Pre-Alps vestigen zij hun bedrijf. In de loop der jaren heeft Capod’opera doorgedrongen in de beheersing van meubeldesign. Tot op de dag van vandaag geven de collecties de meest intieme omgevingen, in verschillende landen over de hele wereld, persoonlijkheid en karakter. Een spontaan onconventionele aanpak heeft er niet alleen toe geleid dat het opvalt, maar ook tot het trotse behoud van zijn principes.

Hieronder de twee nieuwste aanwinsten bij ons in de showroom en de filosofie achter het product.

SILVANO PIERDONÀ, 2020 — Flyer is het resultaat van een oefening in synthese die alleen het essentiële overlaat: een handgreep die verdwijnt en een deur die geruisloos langs zijn rails glijdt voordat hij zachtjes sluit. Strakke lijnen bepalen de volumes, waardoor het een minimaal en functioneel meubelstuk wordt, dat tegelijkertijd wordt verfraaid met ingewikkelde details. Wat hem onderscheidt, is zijn kleur. Het oogverblindende zwart-wit van het palet is bijzonder opvallend en past bij het interieur van het stuk bij de buitenkant en de voeten. Een uniek stuk dat een eigentijds, informeel tintje geeft aan gedeelde en privéruimtes.

ALESSIO BASSAN, 2016 — Vergelijkbaar met een geplooide Haute Couture-jurk, beeldhouwt een golvend gegroefd motief het silhouet van deze serie AERO kasten. De stapelbare schuifdeuren gaan open als een glinsterend gordijn en onthullen een gedurfd contrast met de kleur van de ruime interieurs. Geen enkel detail wordt aan het toeval overgelaten, ook het onderstel met kleine messing verstelbare pootjes. Het resulterende ontwerp heeft een duidelijke en voelbare visuele identiteit.

Hebben deze kasten uw interesse gewekt? Kom dan bij ons langs in de winkel om de meubels in het echt te zien. Wilt u meer informatie hebben over de mogelijkheden en de andere designs? Dan kunt u een afspraak inplannen bij de pagina Contact of u kunt één van onze adviseurs in de winkel aanspreken.

Wij hopen u snel tegen te komen aan de gedempte oude gracht.

Vers van de pers

Showroom

Een ruim assortiment aan meubelen, verlichting, textiel en woonaccessoires belooft samen met een gepassioneerd team van ontwerpers en adviseurs, een onvergetelijke interieurbeleving.